Loading...

Förrätt: Halvfriterad potatiskaka med lax

Torsdag idag! Dagen innan fredag. Dagen innan dagen då man kan varva ner, lyssna på go musik, hänga med nice folk och äta gott. Hade det inte varit nice att kunna flasha lite för sina gäster då med något som ser ut att komma direkt från ett restaurangkök? Kolla in detta..!

Potatiskaka:

  • 1 potatis per person och kaka
  • Salt
  • Peppar

Riv potatisen på den fina sidan på rivjärnet ner i en skål, låt all vätska (stärkelse) få följa med. Salta och peppra – rör och låt stå.

Sås (recept / portion)

  • 1 msk turkisk yoghurt
  • 1 tsk riven pepparrot
  • Salt
  • Peppar

Riv pepparroten, blanda ner i yoghurten, låt stå och dra, smaka av innan servering och salta/peppra efter behag.

Pochera ägg. Ett per portion. Jag har inte rutinen nog att beskriva ett ”optimalt sätt” så jag skickar vänligt men bestämt in er på YouTube för att leta om ni känner er osäkra.

Häll olivolja i ett stekjärn, cirka 5mm djupt med olja. Gör runda, platta ”biffar” av potatisen och stek i oljan. Räkna med cirka 5cm i diameter och cirka 1 cm tjocka. Vänd när den blivit frasig. Servera med en liten bit kallrökt lax och ägget ovanpå, klicka ut en matsked pepparrotsyoghurt och dekorera med finhackad gräslök.

Njut av vad du åstadkommit.