Pasta Carbonara

Klockan är alltid Carbonara någonstans!

Det finns nog ingen rätt man kan äta så ofta som en riktigt bra Carbonara. Knaprigt bacon, gräddig sås, salt från parmesanen – perfektion i all sin enkelhet. Igårkväll fick jag ett smärre infall och blev således sugen på denna ytterst njutbara anrättning. Att klockan var 22:30 när jag inledde den kulinariska resan var absolut inget hinder. Så, vilken hinderfri väg bör du välja för att kunna följa mina fotspår? Keep readin’

First and foremost – pastavatten med salt, kör igång så det börjar koka. Värm en stekpanna och dela ditt bacon i centimeter långa strimlor, stek till knapriga gyllenbruna bitar och häll av merparten av fett som ackumulerats – grädde kommer inom kort o Carbonaran får inte vara överdrivet fet. (Kasta i lagom mycket pasta, förslagsvis Spaghetti, i kastrullen) I med 1 fint hackad vitlöksklyfta och 1 finhackad gul lök, stek på svag värme så de blir mjuka. När de mjuknat utan att ha fått färg, i med 1 deciliter vitt vin och reducera. När vinet kokat bort, i med grädde och låt det puttra till sig.  Ta cirka en deciliter pastavatten och häll i såsen, det hjälper till att göra den tjockare. Riv i parmesanost, peppra och salta (tänk på att osten och baconet är salt, smaka innan). Häll av pastan och servera genast med nyriven parmesan och ett vrid på pepparkvarnen över. För den våghalsiga som litar på svensk äggfabricering – äggula på toppen.

Njut.