The Coffeevine

Kaffe. Denna ädla dryck som enbart består av två komponenter, bönor och vatten. Kaffe är den dryck i världen som konsumeras mest av alla, ca 20 miljarder koppar om dagen. Dessa koppar tillverkas av bönor från ungefär 90 olika länder och ändå dricker man oftast samma kaffe. För mig var det Zoegas Skånerost.

Jag fick nys om en kaffeprenumeration via Youtube, Coffeevine från Holland, som helt enkelt går ut på att man en gång i månaden får ett paket hem med en, två eller tre olika sorters kaffe från olika länder och olika bönor och rostningsgrader. Då jag oftast dricker kaffe på helgerna hemma valde jag paketet med två olika sorter för ca 250 kronor. I första lådan fick jag ett filterkaffe från Grekland med Colombianska bönor och ett espressokaffe från England med Etiopiska bönor.

Inget av de två är i närheten av den mörka rostningsgrad som vi i Sverige är vana vid men efter ett par koppar vänjer man sig och då kommer smakerna fram oerhört. Beskan försvinner och man hittar mycket fruktighet i kaffet.

Vill du som jag testa nytt kaffe från rosterier du aldrig skulle komma nära i Sverige? Testa då Coffeevine! Det finns möjlighet att både prenumerera och beställa enstaka lådor. Länk till Coffeevine nedan.

The Coffeevine