Craft beer of the day: Tropic Thunder – Dugges & Stillwater Artisanal (SE/US)

Dagen är kommen. SURÖL! Ja, ni läste rätt. Idag ger vi oss på det som i mångt och mycket både delar och förenar ölvärlden. Varför undrar ni? Dom som är motståndare till surölen menar på att det är samma sak som cider och inte alls ’smakar öl’. Den lyriska skaran menar däremot på att det är den svåraste typen av öl att brygga riktigt bra då det kräver ett visst handlag och en bred kunskap om ölbryggandet.

Vad är då suröl egentligen? I grunden är det en ’vanlig’ öl men skillnaden är att det förekommer någon typ av vildjäst eller bakterie som ger ölen sin syrliga karaktär. I Tropic Thunder har vi just detta och närmare bestämt, lactobacillus, alltså laktobakterier. I kombination med både passionsfrukt och mango ger detta ölet en smak som åtminstone jag relaterar till multivitaminjuice, men självklart mycket godare. Alkoholprocent ligger på beskedliga 4,5% vilket gör den till en perfekt läskande dryck i sommarvärmen.

Den finns att beställa över hela landet på systembolaget och det tycker jag verkligen att du ska göra!

Som ett litet snack under tiden maten blev kvar kokte jag lite färskpotatis tillsammans med dill och serverade med flingsalt. Blir det bättre än så?

CategoriesDryck Öl Recension