En matig helg i Stockholm

Ja jisses! Har hunnit med 3 restauranger där två var helt magiska. MEN jag kommer bara till att skriva om en.

Barrels. Gamla Stan. Stockholm.

På allvar alltså. De har funnits sedan mars 2015, och tro mig – på den tiden har de lyckats plocka fram, och befästa, ett helt magiskt koncept. Göttiga burgare, fantastisk personal, rolig öl och arbetad miljö. Det är lagom hipster på Stora Nygatan 20 men samtidigt väldigt medvetet av en riktig anledning. Köttet mals på plats och kommer svenska gårdar, från djur som haft det bra på bland annat Gotland. Hamburgerbrödet är fantastiskt gott och det märks att de jobbat för att få fram lagom fluff med god smak!

Jag käkade, på rekommendation av en polare, en Matador med dubbel 160 gram kött (totalt 320 gram alltså) och ost. Pommes som tillbehör, dillen (som annars är standard) valdes bort. Att skippa dillen var dock inget bra val, smakade från en annan i gänget, mycket mycket bra grej. Kör MED dill.

Burgaren: Den landar framför dig i en papptallriksliknande korg med dina pommes. Väl inslagen i brunt bakplåts-/vaxat papper för att med enkelhet kunna intagas utan att bli hemskt kladdig trots att man inte använder bestick. Första tuggan var som en skänk från ovan. Och så fortsatte det. Porösa, saftiga biffar, osten som binder samman dem, aiolin med sin vitlökskick fick skjuts fram av den inlagda chilin som värmde upp munnen precis lagom mycket. Syrad rödlök tillför en liten, knappt förnimbar men ack så viktig, reaktion i smakerna, lite som salt, de förstärks och gottas samman. Salladen är ju vad den är, och tomaten likaså, men de står ändå för någon form av standard i en bra hamburgare och ger sitt till fräschören. Utan dem hade ost och aioli lätt tagit överhanden och gjort burgaren lite ”tjock”. Bra avvägning och klokt tillägg. Brödet var EXAKT så fluffigt som de sa att det skulle vara och själva burgaren är byggd på ett sätt som håller brödet fräscht och inte låter det bli blött o tråkigt. Mycket bra. Pommes fritesen var, trots avsaknaden av dill, ofattbart grymma. Knapriga, med skal på, salta, lagom friterade. Finns inte mycket att säga om pommes men dessa var verkligen bra! Kan tänka mig att sötpotatis-pommes hade gjort sig RIKTIGT bra också.

All in all rekommenderar jag stället STARKT. Tyvärr hann vi inte prova drinkutbudet ordentligt, men burgarna och ölutbudet kan inte på något vis göra dig besviken. Gå dit. NU. Även om du är vegetarian, de fixar det med. Lovar.

Kika deras meny här: Menyn här!

(Bilden tagen från deras Instagram)

CategoriesOkategoriserade