Picnicwrap med kyckling

Ska ni flasha för er bättre hälft och bjuda ut denne på picnic eller vill ni bara ha gott käk som är lätt att ta med så är ju wraps det absolut bästa! Spring en sväng förbi Granit dessutom och köp vaxat papper så är transportbitens eventuella hinder lösta. Planen var att bjuda på dessa wraps när lite lerduvor skulle få sätta sina platta liv på spel idag, men väder, vind och jaktsäsonger var inte på vår sida så det fick bli wraps på hemmaplan. Här kommer ett recept iallafall, lerduvsjakt eller ej..!

För en wrap gör följande:

Marinera en kycklingfilé i juicen från en halv citron, 1 tsk rosmarin och lite olivolja. Låt ligga i cirka 30 min. Starta grillen i ugnen på MAX. Skicka in följande: 1 röd paprika, 3 schalottenlökar med allt skal på, 2 röda chili och låt dem ligga tills de blir mjuka, chilin och paprikan får gärna bli lite svarta, skalen ska ändå inte med.
Häll lite olivolja i en kastrull och lägg i 5-6 körsbärstomater, låt dem bli genomvarma på låg värme tills skalen spricker – ta av dem och låt svalna. Vänd på grejerna i ugnen och ta ut dem om de ser klara ut. Som sagt, bränt skal är NICE. Kärna ur paprikan och chilin, ta också bort allt det vita i chilin om du inte vill ha det jättestarkt. Det blir verkligen jättestarkt med det i..! Pilla av skalet på allt och kasta, hacka grönsakerna. Skala tomaterna i kastrullen och krama sönder dem i handen. Ner i kastrullen med allt, pressa över citron och strö över 1 tsk socker. Låt det puttra på låg värme, rör om då och då, så en del av vätskan kokar bort.

Det var sås 1. Sås 2 är en crème fraiche-dressing med mynta, chili och lime. Simple enough, hacka upp 1/2 röd chili fint (även här, ta ut kärnorna och det vita), finhacka 7-8 myntablad, riv skalet från en halv lime och pressa ur juicen från den. Rör ihop allt och låt stå.

Koka upp vatten med salt i, skär loss grönkål från sin stjälk, typ 2-3 blad räcker. I med dem i vattnet, salta och låt koka tills mjuka. Grönkål är förhållandevis smaklöst men fullproppat med nyttigheter, väl värt att ha med! Koka samtidigt men i annan kastrull cirka 1 dl bulgur enligt förpackningens råd. När den är klar, låt den rinna av så den blir ordentligt torr.

Strimla lite vitkål, med betoning på lite, 3-4 skär räcker, gör samma med 2-3 rädisor. Pressa över lite citron, strö lite socker och salt och rör sedan runt. Låt stå.

Stek kycklingen och låt den vila när den är klar. Skär i tunna långa skivor när den svalnat.

Nu återstår bara att lägga ihop kalaset! Börja med lite urkramad vitkål och rädisor, följt av grönkål – även den urkramad. På med en matsked bulgur, en matsked grillsalsa som gärna också fått svalna, kycklingen, crème fraichen, toppa med ruccola och rulla ihop den. Försök att rulla ihop den rätt hårt, då blir allt lite gottigare i mitten när wrappen fått ligga till sig ett tag. Slå in i vaxat papper, ner i en korg tillsammans med en termos kaffe, 2 sittunderlag och get out there i höstvädret! (Du bör repetera ovan recept en gång till om du tar någon med dig, trist att slåss om samma wrap…)

CategoriesOkategoriserade